fredag 27 december 2013

En lössfri jul?

Sa till mannen här att vi skulle behöva en semester från julsemestern, haha! Vi har verkligen njutit av dessa dagar men nog kan julen vara stressig. Man vill ju ha en perfekt jul för barnen :) Vad skulle man inte göra för dem.

Julafton firade vi bara med familjen. De var pojkarnas ide :) Pojkarna njuter av att bara vara med familjen och det gör vi också. Mannen lagade julmat typ hela dagen och jag sov med lill flickan några timmar mitt på dagen. Rättvist? Mannen hade lagat kalkon den här gången eftersom vi har slutat äta gris (enligt vår personliga tränare är gris dåligt för kroppen och vi lyder snällt). Kalkonen blev lyckad och all annan mat också. Efter maten öppnade vi julklapparna. Pojkarna och mannen såg ännu på 2 filmer som de hade fått till julklapp. Tror att de var i säng först vid midnatt. Jag och lill flickan sov då redan djupt. Som ni märker är jag ganska trött :) 

På juldagen var vi hos mannens föräldrar. Där samlas alla syskon med familjer. Den dagen började bra. Mannens bror ringer och säger att deras familj har fått löss men de alla är behandlade nu. Vi var bara "va, löss!" Jo, de hade på morgonen hittat hårlöss men behandlat sig nog efter det. De ville bara meddela det och säga att "vi ses snart hos föräldrarna!". Jag ringde till sjukvårdsnummerupplysningen och frågade lite råd. Vi ville vara säkra på att vi inte får löss sen när vi ses. Sjukskötaren i luren sa att "det kan hända att alla ägg/löss inte dör av en behandling". Hon ansåg nog att vi kunde åka men att deras familj borde ha mössor på sig för säkerhets skull. Vi höll på länge fundera på att vad vi ska göra. Pojkarna ville absolut åka dit så vi tog risken att åka. Men nog blev vi lite störda på den familjen. Tänkte de inte alls att andra kan få löss ifall de har något kvar ännu? Om någon i vår familj skulle ha löss så skulle vi garanterat ha stannat hemma men nej inte den här familjen. Så nu har vi löss check varje dag. Som tur så har inget hittats än! Pust! 

Dagarna flyger fram och vi njuter av att ha mannen hemma från jobbet. 

Ajo, hunden fick också löptid på juldagen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar