fredag 20 december 2013

Vilken dag...

Är helt slut! På förmiddagen var vi på familjecaféet och det gick bra. Inga snoriga barn den här gången. Åtminstone såg jag inga :) Pust för det! Det är härligt att vara där men nog tar det på ens energi. Minst 10 mammor med sina barn i ett litet rum (en del har ju mera än ett barn). Många barn i olika åldrar som skrattar, springer, gråter och leker. Föräldrar som pratar med varandra och med sina barn. Mammor som springer efter sina små barn som är precis på att dra ner julgranen eller har satt ner handen i sopporna och har ett skruttigt uppätet äpple i handen... haha :) Ljuvliga barn! Hoppas lill flickan hålls frisk så att vi skulle kunna börja gå där igen nästa år!

Efter familjecaféet satte jag lill flickan och sova dagssömn. Tadaa, hon sov bara 50 minuter. Hon sover ännu två gånger per dag men inte idag... Efter den korta dagssömnen var det dags för att föra den äldre pojken till tågstationen. Han skulle sova över hos en kompis. Lite småbråk med honom såklart innan vi åkte iväg är ju vanligt. Resan till tågstationen gick åtminstone bra. Äldre pojken åkte i väg och vi redde ut grälet innan det (jag säger till honom att inte säga emot mig och han säger snällt ja, haha...). I bussen på väg hem tänkte jag att nu kan lill flickan sova lite mera eftersom dagssömnen var bara 50 min lång. Men nej, lill flickan tyckte att det var dags för att börja "bråka" och smågråta. Det var redan sent på eftermiddagen och jag visste hur trött hon var. Stackaren! Hon var helt enkelt övertrött och kunde inte sova. Försökte hela bussresan hitta på något annat intressant och gunga vagnen så att hon skulle somna. Men det var utan resultat. När vi äntligen kom hem så hade vår hund panikera så mycket att hon var helt tokig när hon såg oss. Golvet var fullt med tassavtryck och det luktade stresshund i hela huset. Vet inte vad vi ska göra med henne när hon hatar att vara ensam hemma. Suck. Gav mat till lill flickan och efter det blev hon nöjd och glad och orkade leka hur mycket som helst tills det var läggdags. Hon sov bara 50 minuter under hela dagen! Hon är helt otrolig! 

Senare på kvällen...Lill flickan sover och hunden sover. Imorgon får jag tvätta golven av alla tassavtryck. Är helt slut av dagen.  

Kom till detta resultat: Åk ej hemifrån! Nå nej, men all avvikande från dagsrutinerna blir lill flickans sömnrytm lidande. Hoppas hon sover natten ändå bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar